Nieuwe video: David Bowie – The Stars (Are Out Tonight)

Actrice Tilda Swinton (The Chronicles of Narnia, Adaption)  heeft heel wat facetten waar David Bowie dol op is. Zo is bijvoorbeeld haar uiterlijk bepaald niet commercieel. Eerder jongensachtig of zelfs wat buitenaards. Iets wat David – een groot fan van de androgyne look – alleen maar kan toejuichen. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat hij graag samenwerkt met Tilda. Zo ook voor deze nieuwe clip bij The Stars (are out tonight).

Het bizarre verhaal wordt gedragen door David en Tilda als suf koppel, waaruit al jaren alle rek verdwenen is. Ze doen samen boodschappen bij de supermarkt en Tilda doet ochtendgymnastiek voor de televisie. Zó’n koppel. Iedereen heeft er wel één in de straat wonen. Ze worden echter lastig gevallen door een jonger stel dat verdacht veel op hen lijkt.

Deze lookalikes laten David en Tilda geen moment met rust, waardoor zij worden gedwongen te transformeren. En zo de passie in hun relatie te herontdekken. Maar of een verjongingskuur daarbij helpt? De Italiaanse regisseur Floria Sigismondi heeft er in ieder geval een bizar schouwspel van weten te maken, waarin de scheidingslijnen tussen mannelijk & vrouwelijk en jong & oud vertroebelen. Typisch David Bowie dus.

Clip-oordeel

Met dank aan Madiek voor de tip!

Meer van David Bowie:
Nieuwe video: David Bowie – Where Are We Now

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>