Nieuwe video: Fun – Why Am I The One

Reizen per vliegtuig is fijn, maar heeft een aantal nare consequenties. Neem het wachten bij de bagageband, een eeuwige stressfactor die de hele reis onmiddellijk kan verpesten. Links en rechts halen mensen hun koffers van de lopende band, maar die van jou is nog in geen velden of wegen te bekennen. Je houdt jezelf voor dat de jouwe áltijd als laatste naar binnen komt gerold, maar ondertussen begint het aan je knagen. Dat gevoel moeten de leden van Fun ook hebben, want hun bagage is er nog steeds niet wanneer de band al lang is gestopt.

De verloren koffer laat het er echter niet bij zitten en begint zelf een reis. Via de handen van mensen welteverstaan. Hij wordt gevonden door een zwerver, die hem verpatst aan een stel jochies. Even later komt hij in handen van de maffia, alwaar hij wordt ingezet voor een ongetwijfeld zwaar criminele deal. Na de afrekening is de koffer echter niets meer waard en wordt hij zonder pardon op straat gegooid.

Vanaf die straat ziet hij Nate Ruess en de andere bandleden treurig in een koffietentje zitten. De verzoening lijkt nabij, maar een motorrijder vist hem van de grond. Een ruige rit volgt, over snelwegen en door de bergen. Langs de zee en uitgestrekte vlaktes. Maar aan het einde van de trip valt de koffer van de motor af en ligt hij weer op straat. En drie keer raden voor wiens huis hij terecht komt? Precies.

Oke, deze clip is misschien voorspelbaar, maar wel ontzettend goed gemaakt. En vertederend, want als kijker krijg je al snel een zwak voor dat schattige koffertje. Vooral door de menselijke trekjes die hij vertoont. Het nummer zelf gaat natuurlijk helemaal niet over een koffer, maar over een een relatie waar al lang de stekker uit had moeten worden getrokken. De reis is een metafoor voor het verlangen naar betere tijden. Wederom een sterk popliedje van de heren, met veel koortjes en een refrein dat makkelijk is mee te neuriën.

Clip-oordeel 

Meer van Fun:
Nieuwe video: Fun – Some Nights

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>