Nieuwe video: Caro Emerald – Tangled Up

Caro Emerald is met haar vaste crew afgereisd naar Parijs voor het filmen van deze videoclip. Niet vreemd, want eerder vernamen we al dat haar nieuwe album is geïnspireerd door de Franse mode-scene aan het begin van de vorige eeuw. Maar als de clip was opgenomen in een studio in Hilversum hadden we ‘t ook geloofd. De locatieopnames blijken namelijk summier, hoewel het elegante gevoel van Tangled up door de aankleding wel degelijk wordt versterkt.

Qua kostuums en attributen neemt de clip je absoluut mee naar het Parijs van de vorige eeuw. Denk aan accordeons, mannen met snorren en jurken tot aan de grond. Caro Emerald – voor de gelegenheid voorzien van een enorme hoed – behoudt bovendien haar ietwat afstandelijke flair, dat aansluit bij het degelijke tijdsbeeld. De animaties, die geregeld in haar video’s opduiken, zorgen hier voor de nodige afwisseling. Absoluut een sferische clip, maar wel een tikkeltje statisch.

Over de muziek daarentegen ben ik wat minder te spreken. Met haar debuutalbum voorzag Caro’s team jazzliedjes van frisse poppy arrangementen. Bij tangled up mis ik die aanstekelijkheid. Vooral het refreintje verlost de verwachtingen niet in: het klinkt deze keer niet vernuftig, maar gewoon erg simpeltjes. Risico’s worden er ook zeker niet genomen, het nummer klinkt veilig van begin tot eind. De tango redt het nummer, maar Caro tilt haar muziek hiermee niet naar een hoger niveau. Afwachten dus of haar verdere werk wat gewaagder is (wat je wel zou verwachten bij een titel als The Shocking Miss Emerald).

Clip-oordeel

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Caro Emerald – Tangled Up

 1. rene

  Geen reet aan.

    /   Reply  / 
 2. Madiek

  Leuke nieuwe clips (via PerezHilton)

  Kelly Clarkson – Kisses down below
  http://perezhilton.com/tv/Kelly_Rowland_Kisses_Down_Low_Music_Video/?id=4233b020473db&autoplay=false

  Mariah Carey – Almost Home
  http://perezhilton.com/tv/Mariah_Carey_Almost_Home_Music_Video/?id=83cb5308fd332&autoplay=false

  (best een leuk nummer als je niet weet dat het van haar is!)

  Marina and the diamonds – state of dreaming
  http://perezhilton.com/tv/Marina_and_the_Diamonds_State_Of_Dreaming_Music_Video/?id=2ca2a5b787817&autoplay=false

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>