Nieuwe video: Katy Perry – Roar

 

Katy Perry zwiert aan lianen en trotseert de hoogste watervallen in Roar.

Waarom kijken? Vooraf wisten we al dat Roar een overwinningslied was en dat Katy er een jungle-thema aan zou hangen. Maar ik had niet gedacht dat de tekst zo letterlijk zou worden genomen! Katy is namelijk een soort Jane – van Tarzan – die achterblijft in de jungle en daar het beste in zich naar boven moet halen om te overleven. Klinkt zwaar, maar de uitvoering is juist vederlicht. Aan het begin is Katy nog bang voor alle krokodillen en vogelspinnen om haar heen, maar op den duur vindt ze letterlijk de tijger in zichzelf. Zo raakt ze bevriend met een klein aapje, doopt ze een roofdier om tot Kitty Purry en lakt ze de nagels van een olifant. Alles met een stripachtige en theatrale afwerking, die perfect bij haar imago past. De tekst A motion theory adventure filmed in junglescope had duidelijk niets te veel gezegd!
Waarom niet kijken? Waar andere sterren ook wel eens écht hun tandvlees laten zien, lijkt Katy vooral het grote publiek te behagen. Ze maakt wat men van haar verwacht. Een cartooneske en ongecompliceerde videoclip, waar mensen vooral geen moment aanstoot aan mogen nemen. Ik vraag me wel eens af: waar is dat ietwat ondeugende meisje van I kisses a girl toch gebleven?
En de muziek? Katy zou een volwassener, donkerder en rauwer geluid hebben. Maar laten we eerlijk zijn, er is niets rauws of donkers aan Roar te ontdekken. Het is een ontzettend veilige midtempo poptrack geworden. Weliswaar eentje met een bemoedigende songtekst, waardoor het een soort anthem is om het beest in jezelf los te maken, maar eerder een spinnend katje dan een grommende tijger.

Zie ook: Teenage Dream * California Gurls

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Katy Perry – Roar

  1. jeffrey

    haar aller aller aller slechtste single tot nu tot. Wat een tegenvaller.

      /   Reply  / 
  2. MASH

    Prima nummer en leuke clip, alleen jammer dat ze met beide zo op safe speelt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>