Nieuwe video: Eminem / Rihanna – The Monster

Waarom kijken? Eminem heeft last van psychoses en eindigt bij psychiater Rihanna op de sofa. Zij weet wel raad met dit soort types en brengt hem terug in de tijd. Eerst door hem televisiebeelden voor te schotelen van zijn eigen leven, om te laten zien dat hij er een puinhoop van heeft gemaakt. En even later brengt ze hem ook onder hypnose, waardoor hij diezelfde ervaringen herbeleeft. En wij als kijker hebben daardoor ook flink wat déjà vu’s.

Zo staat Eminem weer op de set van 8 Mile, in exact dezelfde kleding als hij in die film droeg. Ook krijgen we flashbacks naar Dr. Dre, het optreden met Elton John en andere iconische momenten uit Em’s leven. Aan het einde staat de rapper zelfs oog in oog met zijn drugsverslaafde zelf. Maar hij kiest ervoor om dat verleden zijn rug toe te keren. Lijkt dus behoorlijk effectief, die methode van Rihanna! Er zouden meer mensen op haar sofa plaats moeten nemen.

En de muziek? The Monster is vooral een slim nummer. Het is goed geproduceerd, heeft een majestueus refrein en gilletjes die iedereen mee kan jengelen. Geen wonder dat het als een malle scoort in de hitlijsten (zelfs al ver voordat er een videoclip werd uitgebracht). Maar als ik heel eerlijk ben, vind ik het ook wat veilig. Het voelt toch een beetje als Love The Way You Lie met een nieuw likje verf, zeg maar. En terwijl dat nummer me nog steeds kippenvel bezorgt, krijgt The Monster dat niet voor elkaar.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>