Nieuwe video: One Direction – Midnight Memories

Waarom kijken? Na de wat serieuzere videoclip voor Story Of My Life doen de vijf jongens deze keer weer waar zij het allerbeste in zijn: ravotten. Zo scheuren ze door de straten op scootmobiels en hebben ze de grootste lol met de daarvan rechtmatig (hoogbejaarde) eigenaars. Midnight Memories is in principe een ode aan het toeren en de bijbehorende ontmoetingen met memorabele personen. Vandaar dat er in deze clip een keur aan mensen voorbij komen. Van slagers tot advocaten en zwervers; iedereen komt bij elkaar om een potje mee te zingen. Waar dan precies? Nou, in een kebabtent. Want ja, dat is een plek waar je vaak rondhangt middernacht. Liam, Harry en de anderen kruipen zelf ook nog even achter de toonbank om wat vlees te schroeien. En dan duurt het uiteraard niet lang voordat er lamskoteletjes en hete pepers door te lucht vliegen. Want waar One Direction komt, wordt een voedselgevecht gehouden. Al met al is Midnight Memories weer een fijne, springerige clip vol kwajongensstreken. Een goede afsluiter van hun tienerjaren.

En de muziek? Wat een goeie track! One Direction wordt vaak afgeschilderd als een middelmatig bandje met mainstream liedjes, maar Midnight Memories overklast de jeugdige concullega’s als JB en Selena Gomez met gemak. De muziek van de boyband heeft altijd al rockinvloeden gehad, maar nog nooit was het zo nadrukkelijk aanwezig als in dit nummer. Scheurende gitaren, vuige rifjes, een abrupt einde en zelfs de stemmen klinken een stuk minder gepolijst dan normaal. Hoor ik daar nou zelfs een lekker hees randje bij Liam? Anyway, een heerlijke stoot energie.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: One Direction – Midnight Memories

  1. Sascha

    Misschien wel zo’n goed liedje omdat de melodie van Def Leppard’s ‘Pour some sugar on me’ komt? ;) Niet helemaal gejat, maar het is onmiskenbaar te horen. Wel leuk dat oude rocknummers op deze manier weer een beetje afgestoft worden (hoewel het nooit zo sterk is als het origineel natuurlijk! :p )

    http://www.youtube.com/watch?v=0UIB9Y4OFPs

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>