Nieuwe video: Shakira / Rihanna – I Can’t Remember To Forget You

Waarom kijken? Een video met zowel Shakira als Rihanna is natuurlijk sowieso al de moeite van het bekijken waard. Ik bedoel, hoe vaak maak je het mee dat twee van zulke wereldsterren een gaatje in hun overvolle agenda vinden om sámen een videoclip op te nemen? Ze hebben in dit geval namelijk niet ieder apart hun eigen deel gefilmd (wat nog wel eens wil gebeuren bij dit soort grote samenwerkingen), maar zijn écht in dezelfde kamer te bewonderen. De regisseur vond het gegeven dat dit tweetal samen te bewonderen is waarschijnlijk ook al meer dan genoeg, want hij zorgt verder enkel nog voor wat mooie plaatjes. We krijgen geen verdere informatie over wie Shakira danwel Rihanna steeds maar weer vergeet te vergeten (of bedoelen ze elkaar?), maar we krijgen wel prachtig wulpse shots van beider zangeressen. Ze steken samen een sigaar op en doen niet voor elkaar onder qua heupwiegen. Hier en daar kronkelen ze als twee krolse stoeipoezen over elkaar. Een knipoog van de regisseur of is het eigenlijk gewoon één grote lesbische escapade?

En de muziek? Ik denk dat ik voor veel mensen spreek als ik zeg dat het nummer in eerste instantie wat tegenviel. Bij zo’n grote samenwerking mogen de verwachtingen natuurlijk torenhoog zijn, en die lossen ze zeker niet helemaal in. Dat is misschien vooral te wijten aan de reggae-feeling van het nummer. Niet iets waar ik in ieder geval heel erg om sta te springen. Daarnaast wordt Rihanna lichtelijk overschaduwd door Shakira (het is dan wel haar nummer, maar het is ook een duet) en is het Engels van beiden bijzonder slecht te verstaan. Klinkt als een hoop kritiek, hoewel I Can’t Remember To Forget You natuurlijk een prima nummer is. Maar ja, bij twee van zulke hitmakers wordt de lat nu eenmaal iets hoger gelegd.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Shakira / Rihanna – I Can’t Remember To Forget You

  1. Mia

    Beautiful Liar was toch beter xD

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>