Nieuwe video: Katy Perry – Dark Horse

Katy Perry beleefde een erg succesvol 2013, nadat zij enige tijd uit de spotlight was verdwenen. Roar stuitte weliswaar op de nodige kritiek omdat het een herhaling van zetten zou zijn, maar groeide desalniettemin uit tot een wereldwijde hit. De bijbehorende videoclip is inmiddels bijna 400 miljoen keer bekeken. De tweede single Unconditionally leverde vervolgens niet het gewenste resultaat, maar ‘promosingle’ Dark Horse steeg in Amerika naar de eerste plaats van de billboard zonder al te veel promotie. Niet verwonderlijk dus dat dit nummer is uitgekozen als derde single. Inmiddels is de videoclip te bekijken.

Lees ook: Katy Perry – Unconditionally

Waarom kijken? Katy heeft zich voor de gelegenheid omgedoopt tot Katy Pätra voor een videoclip geheel in Egyptische sfeer. Volgens een eeuwenoude legende leefde er namelijk een magische koningin in Memphis, die naarstig op zoek was naar een vent. Tijdens iedere eclips kwamen mannen van over de hele wereld naar Egypte om te proberen haar hart te veroveren. Meestal tevergeefs. Degene die haar in vuur en vlam wachtte volgens de legende een fabelachtig leven, maar de mislukkelingen werden bruut gestraft. Regisseur Matthew Cullen heeft er een prachtig vormgegeven videoclip van gemaakt. Hij blijft geheel trouw aan Katy’s stijl (kitsch en over-de-top) en creëert tegelijk een kleurrijke wereld waar je je voor vier minuten volledig in kunt verliezen. Met de nodige humor weet Katy zowel jeugdige als oudere kijkers in te palmen.

En de muziek? Met Dark Horse hoor ik eindelijk een glimp van dat donkerdere geluid dat Katy Perry ons had beloofd toen zij haar nieuwe plaat Prism aankondigde. Na twee uiterst veilige singles is dit nummer namelijk een stuk ruwer. Natuurlijk niet half zo underground als we vooraf hadden gehoopt, maar hiermee treedt ze wel eindelijk buiten de door haar al bewandelde paden. Er wordt zelfs voorzichtig geëxperimenteerd met trap. Met de nadruk op voorzichtig, want het blijft natuurlijk een Katy Perry-liedje en moet geschikt blijven voor de radio. Dark Horse is in ieder geval verreweg de lekkerste song van het verder nogal voorspelbare Prism. Alleen Juicy J heeft geen enkele toegevoegde waarde, met zijn later ingezongen gedeelte.

Lees ook:Nieuwe video: Katy Perry – Roar

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Katy Perry – Dark Horse

  1. dana hema

    OMG Dit is zo goed! echt mooi katy is echt goed

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>