Nieuwe video: Boyz Club – Whatchu Do

Nu alle leden van One Direction officieel volwassen zijn, is wellicht de tijd rijp voor een nieuwe tienerboyband waar meisjes hun longen voor uit hun lijf zullen schreeuwen. Boyz Club, bestaande uit Kai, Ace, Carson en Sam, doet in ieder geval een open sollicitatie naar die plek. De jongens zijn allemaal tussen de 14 en de 16 jaar en hebben jaren van intensieve danstraining en zanglessen achter de rug, omdat zij altijd al een sterke passie voor muziek maken hadden. Hun stijl omschrijven ze als ‘hippop’ en klinkt erg dansbaar. Whatchu Do is de eerste single en meteen voorzien van een videoclip. Hoe snel zal Boyz Club de hitlijsten (en meisjesharten) gaan veroveren?

Waarom kijken? Aan Blue Gregory de eer om de – meestal toch vrij bepalende – debuutvideo te regisseren. Aan hem dus de taak om de wereld kennis te laten maken met Boyz Club. Wie zijn deze jongens en wat beweegt hen? Aan het einde is de introductie zelfs vrij letterlijk, als bij alle gezichten een naam verschijnt in chocoladeletters.

Helaas verzandt Whatchu Do al redelijk snel in een voorspelbare aaneenschakeling van boyband-cliché’s. De jongens proberen namelijk de hele clip lang indruk te maken op de knapste meisjes van het schoolplein. En die meisjes zijn op hun beurt weer eens verschrikkelijk hard to get. Hoe zeer Kai, Ace, Carson en Sam ook hun best doen – en dansen kunnen ze absoluut – de meiden lopen telkens weg. Om uiteindelijk tóch overstag te gaan. Wellicht moet je het concept van een boyband nooit aanpassen en is succes daarmee verzekerd, maar dit hebben we echt al zoveel vaker gezien!

En de muziek? Hoe muzikaal de jochies zijn is nog niet echt te horen, want hun stemmen zijn stevig opgepoetst met de nodige autotune. Het klinkt in ieder geval allemaal erg … ehm … hoog! Maar dat is natuurlijk te verwachten bij zangers van die leeftijd. Het wordt afwachten tot ze de baard in de keel krijgen voor je een zinnig woord kunt zeggen over hun stemklanken (daarom ben ik ook geen voorstander van programma’s als The Voice Kids, die stemmen zijn nog totaal niet ontwikkeld). Afijn, voor  de rest een prima popliedje dat aan alle facetten van een typische boyband voldoet.

Bekijk hier de twitter van Boyz Club en wordt één van hun eerste volgers.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>