Nieuwe video: Jennifer Lopez / French Montana – I Luh Ya Papi

Het nieuwe album van Jennifer Lopez verschijnt aankomende zomer. Eerder dit jaar bracht de zangeres al twee promotionele singles uit, Girls en Same Girl. Maar nu is het tijd voor de eerste echte single, genaamd I Luh Ya Papi, een samenwerking met rapper French Montana.

Waarom kijken? Bij de intro van deze videoclip stipt de regisseur nog maar eens aan dat I Luh Ya Papi afkomstig is van Jennifers tiende (!) album. Met deze indrukwekkende discografie is het natuurlijk onmogelijk om niet af en toe in herhaling te vallen. Dat deed Jennifer dan ook met haar laatste clip, Same Girl, waarin ze wederom van de daken schreeuwde dat ze nog steeds dat meisje uit The Bronx is. Maar gelukkig is deze opvolger heel wat frisser.

Het gesprekje vooraf aan de clip is veruit het grappigst. Daarin komt de regisseur met verschillende ideeën – locaties als het wildwaterpark en de dierentuin komen voorbij – waarna één van Jennifers vriendinnen betoogt dat deze discussie er niet zou zijn als zij mannen waren. Hiphoppers hebben namelijk maar één concept waar ze eindeloos mee variëren, met als ingrediënten: herenhuizen, jachten en kuddes naakte vrouwen. Voor I Luh Ya Papi worden de rollen voor de verandering eens omgedraaid. Jennifer draagt kleding, de mannen zijn halfnaakt en er wordt veel te veel champagne verspild. Een leuk idee en de uitvoering mag er ook wezen. Het is echter niet zo’n geslaagde parodie als Lilly Allen ons vorig jaar voorschotelde, want daarvoor neemt Jennifer zichzelf toch nog iets te serieus.

En de muziek? Jennifer had al een nummer met de titel Papi en nu voegt ze I Luh Ya Papi daaraan toe. Het moge duidelijk zijn dat de zangeres zich in een bepaalde niche van de muziekwereld bevindt. En daar is een enorm publiek voor. Het nummer kenmerkt zich door een repetitief, haast irritant refrein, maar wel eentje dat zich onmiddellijk in je geheugen vastbijt. Het gedeelte van French Montana haalt wat mij betreft alle vaart uit het nummer – wat een lome en inspiratieloze rap is dat! – maar voor de rest is dit het beste wat ik in tijden van Jennifer Lopez heb gehoord.

Lees ook: Jennifer Lopez – Same Girl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Jennifer Lopez / French Montana – I Luh Ya Papi

  1. Annemiek

    Een leuk nummer en een geweldige clip, zet de boel maar een keer op stelten!!En Je hoor hoe ouder hoe gekker. Met vrienden, collega’s familie of met wie dan ook ,maak niet uit!Gr. Annemiek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>