Nieuwe video: Karmin – Pulses

De promotiemachine van Karmin draait inmiddels op volle toeren, want het debuutalbum van het duo wordt deze week uitgebracht. 25 maart om precies te zijn. Enkele weken geleden brachten zij de videoclip voor I Want It All uit en inmiddels staat de opvolger alweer klaar. Het betreft het titelnummer van het album, Pulses, en laat een wat rauwer geluid horen.

Waarom kijken? Waar de videoclip voor I Want It All een aandoenlijk ode was aan de jaren negentig, is Pulses van een hele andere aard. In de introductie legt George Takei de wetenschap achter muziek uit. En dan vooral hoe het pulseren van een beat zichtbaar kan worden gemaakt. Een redelijk complex verhaal natuurlijk, maar na een minuut wordt het bruggetje gemaakt naar de beat van Pulses. Vanaf daar krijgen we een moderne, minimalistische clip te zien in zwart en wit (en enkele rode details). Amy en Nick vormen nog altijd een killer-koppel met een uitdagende uitstraling. En de Aziatische danser die je ziet is Hokuto “Hok” Konishim, die meedeed aan de Amerikaaanse versie van Dancing With The Stars.

En de muziek? Onze verzoeken zijn gehoord! Eindelijk horen we een nummer waarop Nick het refrein voor zijn rekening neemt. Tot nu toe was het namelijk telkens Amy die vocaal leidde, maar zij is op Pulses vooral rappend te horen. Dit is meteen de kracht van Karmin; ze kunnen als duo met een mannen- en een vrouwenstem voortdurend afwisselen. Dat houdt het fris. En ik moet zeggen, Nick mag zich beslist vaker laten horen! Pulses is met zijn pulserende beat en opzwepende refrein absoluut één van de leukste Karmin-platen tot dusver.

Lees ook: Karmin – I Want It All

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>