Nieuwe video: Neon Trees – I Love You (But I Hate Your Friends)

In het meest recente nummer van muziekblad Rolling Stone komt zanger Tyler Glenn van de Neon Trees uit de kast als homo. ‘I’ve always felt like I’m an open book, and yet obviously I haven’t been completely,’ vertelt hij. Een deel van het artikel is hier te lezen. Voor een vaste fan van de Neon Trees-videoclips was de verrassing misschien niet al te groot, aangezien Tyler altijd al een bijzonder extravert en uitgesproken imago had. Zo ook in de nieuwe videoclip van de band, I Love You (But I Hate Your Friends). Het is een voorproefje van het in april te verschijnen album Pop Psychology.

Waarom kijken? I Love You heeft een kenmerkende Neon Trees-videoclip gekregen, met veel kleurgebruik, een sterk retro-gevoel, ludieke kostuums en scenes die volledig uit de klauwen lopen. Echt concreet is het allemaal niet (ook een handelsmerk van de band) maar het thema van het nummer kun je er wel uit opmaken. Van iemand houden, maar diens vrienden verafschuwen dus, zoals de titel prijsgeeft. Een dergelijke situatie levert doorgaans zeer gênante situaties op en dat zie je dan ook terug in de clip. Persoonlijk denk ik dat er nog veel meer uit te halen viel met zo’n rake songtekst, maar toch is het weer een behoorlijk amusant filmpje geworden.

En de muziek? I Love You (But I Hate Your Friends) is een ongelofelijk catchy liedje, waarmee de Neon Trees hun gebruikelijke rockende geluid inruilen voor pop- en funkinvloeden. Het resultaat is vrolijk en onweerstaanbaar. Onbegrijpelijk dat de Neon Trees niet vaker worden gedraaid op de radio.

Lees ook: Neon Trees – Sleeping With A Friend

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>