Nieuwe video: Clean Bandit / Sharna Bass – Extraordinary

Met Rather Be zette Clean Bandit zich in één klap op de Europese kaart. In een tiental landen, waaronder Engeland en Nederland, veroverde de band zelfs de koppositie in de hitlijsten. Hierdoor kijkt menig muziekliefhebber plots reikhalzend uit naar hun debuutalbum New Eyes, dat in mei van dit jaar zal verschijnen. De nieuwe single daarvan heet Extraordinary, een samenwerking met Sharna Bass.

Waarom kijken? Zoals gebruikelijk voor deze band is ook de videoclip van Extraordinary geproduceerd door Clean Bandit zelf. Hun stijl kenmerkt zich door een bepaald surrealisme en subtiele grapjes (check bijvoorbeeld die koe op 1:14). Deze keer zijn de bandleden afgereisd naar Cuba, om aldaar het euforische gevoel van muziek maken en dansen in de zon vast te leggen. Grace Chatto en gastzangeres Sharna Bass worden rondgereden in een cabrio, we zien plaatselijke bewoners dansen op straat en krijgen close-ups van een miniatuur varkentje. Ook bespeelt het viertal instrumenten op het strand en zelfs vanuit de zee. Het lijkt erop dat Clean Bandit van tevoren geen script had klaarliggen, maar gewoon mooie plaatjes is gaan schieten. En dat levert een frisse, luchtige clip op, waar het plezier vanaf spat.

En de muziek? Terwijl ik bij Rather Be meteen om was, duurde dat bij Extraordinary iets langer. Pas na een aantal luisterbeurten blijkt ook dit een ongelofelijke oorwurm. Wederom die fijne mix van stijlen en een ontzettend vrolijke vibe. Het refrein is deze keer wel wat minder sterk, maar Clean Bandit had de lat met Rather Be dan ook wel erg hoog gelegd.

Lees ook: Clean Bandit / Jess Glynne – Rather Be

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>