Nieuwe video: Rixton – Me And My Broken Heart

Rixton is een Britse band, bestaande uit vier mannen, die een combinatie van pop, rock en R&B maakt. Hun eerste release is Me And My Broken Heart, waarmee ze al terug zijn te vinden in de Amerikaanse hitlijst. De vraag is hoe lang het nog duurt voor dit hun wereldwijde doorbraak betekent, want die potentie spat er vanaf.

Waarom kijken? Er zijn vele do’s en don’ts voor tijdens de eerste date, zoals ‘begin nooit over je ex’ en ‘duik niet onmiddellijk met elkaar tussen de lakens’. Maar Rixton voegt daar met deze videoclip een nieuwe aan toe: ‘ga nooit gokken met $10,000 op zak’. Niet doen hoor, op je eerste date. De leden van Rixton doen dit dus wél, met alle gevolgen van dien. In eerste instantie lijkt er namelijk een ontegenzeggelijke aantrekkingskracht tussen de jongens en de zojuist ontmoete meisjes, maar dat blijkt allemaal een valstrik. Beurtelings worden ze bedot door verschillende oplichtsters (die, als je iets beter kijkt, wel verdacht veel van elkaar weg hebben). Alleen zanger Jake Roche trapt er niet in. Hij blijkt tijdens het beslissende potje gokken de tas met $10,000 te hebben ontvreemd. Komen ze daar even met de schrik vrij!

En de muziek? Wat een aanstekelijk liedje! Al vanaf de allereerste zin wordt je opgeslurpt door de vrolijke melodie. Het doet me een beetje denken aan Maroon 5. (Maar dan wel de Maroon 5 van heel veel jaren terug, niet van die rotzooi waar ze de laatste tijd mee aankomen.) Vooral ook omdat Jake Roche ontzettend soepel schakelt naar zijn kopstem. Me And My Broken Heart schreeuwt in ieder geval om gedraaid te worden op de radio. Zo catchy hoor je ze niet vaak.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>