Nieuwe video: Katy Perry – Birthday

Gisteren zagen we al de preview en vandaag is de nieuwe videoclip van Katy Perry in zijn geheel te bekijken. Omdat de zangeres al drie groots opgezette clips van haar album Prism heeft uitgebracht, bedacht ze voor Birthday iets anders. De zangeres is in de verkleedkist gedoken en heeft zichzelf vermomd als vijf totaal uiteenlopende karakters.

Waarom kijken? In de preview zagen we al de vijf slechtste entertainers die je voor je verjaardagsfeest kan vragen ooit. Katy Perry kruipt in de huid van Goldie the Dancer, Kriss the Clown, Princess Mandee, Yosef Shulem en Ace the Animal Trainer. In de videoclip zien we ook de daadwerkelijke vijf partijtjes waar deze entertainers optreden. Met alle gevolgen van dien.

Goldie is van oudsher danseres, maar de jaren zijn gaan tellen en ze is inmiddels een gênante vertoning die nog geen been kan strekken. Kriss is dan wel een clown, maar is allesbehalve grappig en doet het enkel voor de extra poen. Yosef staat vooral te schranzen. Ace kan zijn eigen beesten niet in toom houden. En de in het roze gehulde prinses schminkt kinderen alsof ze een muur staat te verven. De reacties zijn hilarisch, want geen van de aanwezige feestvierders heeft enig idee dat het Katy Perry betreft. Een heuse prank dus. De zangeres gaat zelfs zo ver dat er enkele kinderen huilend wegrennen. Kijk, dat is nog een toewijding!

En de muziek? Dark Horse vond ik de eerste echt goede Katy Perry-track in een lange tijd. Het had een edgy randje en was een stuk donkerder dan haar gebruikelijke werk (al paste het natuurlijk nog steeds precies binnen de lijntjes van de gemiddelde radio-playlist). Maar met Birthday keert de zangeres helaas weer terug naar dat vederlichte geluid, waar ze zelf inmiddels overheen denkt te zijn. Kun je je nog herinneren dat ze haar pruik verbrandde ter afsluiting van het Teenage Dream tijdperk? Nou, dit nummer had gewoon op dat album kunnen staan. Het is een flinterdunne discotrack, waarmee ze haast plagiaat lijkt te plegen op haar eigen Last Friday Night (al was dat de betere van de twee). Birthday is inderdaad een nummer voor verjaardagspartijtjes van tienermeisjes.

Lees ook: Katy Perry – Dark Horse

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Katy Perry – Birthday

  1. Annemiek

    Katy Perry, birthday leuk nummer.En ach gek doen op je oude dag ik steek mijn duim er voor omhoog.En het grappige is dat we ooit hopelijk ooit ook zo oud worden. Met rimpels Kunstgebit en ouderdom mankementen. Rimpels kunnen we minder maken maar de rest?!!!Dus maak er wat van ongeacht welke leeftijd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>