Nieuwe video: Sia – Chandelier

Sia schrijft hit na hit, maar blijft zelf liever zoveel mogelijk uit de spotlights. Pretty Hurts van Beyoncé is bijvoorbeeld een recente hit die uit de pen van de Australische zangeres komt. En na een aantal samenwerkingen met onder andere natuurlijk David Guetta komt Sia nu gelukkig ook weer met een eigen plaat. Chandelier is daarvan de eerste single.

Waarom kijken? Zoals je weet is Sia een beetje schuw en dus verschijnt zij niet zelf in deze videoclip. We krijgen een performance te zien van Maddie Ziegler, een professionele danseres uit Amerika. En dat ziet er waanzinnig uit. Maddie danst met een wit bobje – het handelsmerk van Sia – en vanuit een haast mechanische benadering. In het eerste shot, wanneer Maddie verticaal tussen twee deurposten hangt, lijkt ze naakt te zijn, maar dat blijkt een huidkleurig nachthemd. Vervolgens gooit ze haar tere lichaampje alle kanten op en staart daarbij in het luchtledige. Ze verbeeldt het thema van het nummer – je problemen wegdrinken – op een zeer gracieuze manier. Misschien geen clip zoals MTV het graag ziet, maar wel een prachtige ondersteuning van het nummer. Ps. Maddie is geboren in 2002. Voel je je al oud?

En de muziek? Prachtig nummer. Sia heeft natuurlijk een bijzondere klank in haar stem en die kan ze op Chandelier maximaal benutten. Fans van het eerste uur horen misschien liever een wat minder commercieel geluid, maar Sia toont hiermee juist haar veelzijdigheid. Het heeft ergens iets weg van Rihanna’s Diamonds, maar dat is niet zo verwonderlijk aangezien Sia dat nummer ook geschreven heeft. Fijn dat ze af en toe ook eens een goed nummer voor zichzelf bewaart. Check de songtekst via Directlyrics.

Lees ook: Angel Haze / Sia – Battle Cry

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Sia – Chandelier

  1. Simon

    Ik vind dit zo móói.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>