Nieuwe video: Michael Jackson / Justin Timberlake – Love Never Felt So Good

Vorige week kwam het album Xscape uit, de tweede plaat die Michael Jackson postuum uitbracht, en de recensies verschilden van mild tot zeer positief. Het was in ieder geval geen tweede ‘Michael’, het bij elkaar geraapte zooitje dat pal na zijn dood werd uitgebracht. De eerste single is het duet Love Never Felt So Good, waarop ook Justin Timberlake te horen is. De officiële clip is nu te bekijken.

Waarom kijken? Er lag nog een hoop onuitgebrachte muziek in een kluis, waar producers mee aan de slag konden. Maar met beeldmateriaal is dat toch iets lastiger. Bovendien zag Michael er in de laatste jaren voor zijn dood al niet zo ontzettend levendig meer uit en hing hij meer in de rechtzaal dan in een opnamestudio. Dus is er voor gekozen om in de videoclip bij Love Never Felt So Good vooral beelden te gebruiken uit zijn absolute gloriejaren. Op beeldschermen worden er verschillende scenes uit Michael Jackson-klassiekers getoond. Billy Jean, Bad, Beat It en Smooth Criminal; ze komen allemaal voorbij, terwijl ‘gastheer’ Justin Timberlake op de voorgrond ook de beentjes van de vloer gooit. Al benadert hij hierin de grootmeester geenszins. Andere scènes – zoals bij de befaamde metropoortjes en op de iconische biljarttafels – worden nagespeeld door een dansgezelschap. Ik denk dat, met de middelen die ze hadden, er absoluut het beste van is gemaakt.

En de muziek? Toegegeven, Love Never Felt So Good klinkt ontzettend aanstekelijk. Michaels stem is soepel als altijd, de samenwerking met Justin Timberlake klinkt als vanzelfsprekend en de productie is helemaal van 2014. Het sluit naadloos aan bij muziek die tegenwoordig de hitlijsten aanvoert, zoals de laatste plaat van Daft Punk, Pharrel Williams en Justin zelf. En toch, met het gegeven van de oh zo perfectionistische Michael Jackson in het achterhoofd, is het een akelig gevoel dat de King of Pop er nooit zijn goedkeuring aan heeft kunnen geven. Het is niet voor niets nooit uitgebracht natuurlijk.

Beluister ook Blue Gangsta, een nummer in het verlengde van Smooth Criminal.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Michael Jackson / Justin Timberlake – Love Never Felt So Good

 1. Annemiek

  Leuk en dansbaar nummer!!!

    /   Reply  / 
 2. Annemiek

  Dansen :D oe je alleen of met 2 of met een groep JE BENT ER NOOIT TE OUD VOOR…of het ,stijldansen is latin tango, salsa, zumba ,sh,bam, bobyjam Hiphop pop of streetdance is! kijk naar Gerda Kagie, Penny de Jager maar ook gewone mensen van allerlei leeftijden. En natuurlijk zijn er mensen die zeggen je bent te oud voor hip hop pop of streetdance.. enz. Ik zou zeggen lekker laten lullen zij zijn jaloers dat zij dat niet doen, DURVEN!!!Annemiek

    /   Reply  / 
 3. Annemiek

  Ik heb een heerlijk nummer gevonden, One Republic Love runs out!!Annemiek

    /   Reply  / 
 4. Annemiek

  En nog een nummer gevonden, Kwabs-Walk

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>