Nieuwe video: Ariana Grande – Break Free

Een tijdje terug was ze nog dat Nickelodeon-sterretje dat ook zo nodig een zangcarrière wilde hebben, maar met haar meest recente album ‘My Everything’ bewijst Ariana Grande dat er beslist rekening met haar moet worden gehouden. En hoe! Ze werkte met een aantal producers van formaat, waaronder ook Zedd. Daarmee maakte ze onder andere haar nieuwe single ‘Break Free’.

Waarom kijken? De thematiek van het nummer is duidelijk: Ariana Grande wordt volwassen en voelt zich ‘sterker dan ooit’. Maar de visualisering daarvan is wellicht anders dan je zou verwachten. De zangeres transformeert namelijk tot actieheldin in een mini sciencefictionfilm. Compleet met ruimteschip, buitenaardse wezens en gewichtloosheid. Regisseur Chris Marrs Piliero, die eerder samenwerkte met Jason Mraz en The Black Keys, maakt er een stripachtig en kitscherig geheel van. De special effects zijn opzettelijk knullig en de outfits over-de-top. Ook Zedd zien we tegen het einde nog even achter de draaitafel staan. Een onderhoudende clip, die het nipt wint van Problem.

En de muziek? Ariana Grande heeft duidelijk de smaak te pakken. Break Free is pop zoals pop bedoeld is. Eigentijds, makkelijk mee te zingen en een tikkeltje overgeproduceerd. Een nummer dat radiostations als een hapklare brok naar binnen schrokken. Het refrein is simpel, maar oh zo doeltreffend. Ariana is absoluut stronger than she’s been before.

Lees ook: Jessie J / Ariana Grande / Nicki Minaj – Bang Bang

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Ariana Grande – Break Free

 1. Tim

  Ze is nooit een Disney-sterretje geweest, ze komt van Nickelodeon.

    /   Reply  / 
  1. Arvid van Boekel Auteur

   Aangepast, maar komt op hetzelfde neer toch? ;)

     /   Reply  / 
 2. Puck

  Ariana is zelf nooit echt serieus genomen door haar rol als Cat Valentine in Victorious terwijl ze heel slim is en het leven wel serieus neemt. Ik hoop zelf dat mensen haar binnenkort serieuzer gaan nemen! :)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>