Nieuwe video: Maroon 5 – Animals

Ok, de muziek van Maroon 5 kan ik al een tijdje niet meer zo waarderen, maar de videoclips van Adam Levine en consorten zijn doorgaans van een heel ander kaliber. En aangezien de band voor ‘Animals’ regisseur Samuel Bayer in de armen heeft gesloten, móet dat haast wel iets fantastisch opleveren. En inderdaad!

Waarom kijken? Er zijn een aantal vrij pikante scenes te zien in deze videoclip, en wie kun je daar nou beter voor vragen dan je eigen vrouw? En helemaal als dat ook nog eens een Victoria’s Secret-model is. Dus heeft Maroon 5-zanger Adam Levine zijn eigen Behati Prinsloo weten te strikken om uit de kleren te gaan. Adam is te zien als een obsessieve stalker, die in het geheim foto’s maakt van Behati. Wat het allemaal nog een stukje luguberder maakt is dat hij werkt als slager, en zijn foto’s bewaart tussen de afgeslachte varkenslichamen. Hij heeft bovendien seksuele fantasieën, waarbij er bloed over hem en zijn prooi heen druipt. Het zal je fetisj maar zijn! Wie had gedacht dat deze single zo’n expliciete videoclip zou krijgen? Nou ja, dat krijg je dus als je samenwerkt met de legendarische clipregisseur Samuel Bayer.

En de muziek? Zoals ik hierboven al zei, vind ik de formule van Maroon 5 al een tijdje sleets. Maar eerlijk is eerlijk, Animals is weer een stukje beter dan de laatste paar singles, zoals Maps. Toch steunt de band wederom te veel op Adams kopstem en een vlak, repetitief refrein. De clip heeft het nummer wat mij betreft wel een boost gegeven; dat donkere randje hoor ik nu ook terug in de tekst. Hopelijk wordt dat contrast ook in de toekomst wat vaker ingezet.

Lees ook: Maroon 5 – Maps

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>