Nieuwe video: Karmin – Yesterday

Sinds Karmin zich heeft losgeweekt van een grote platenlabel, en muziek in eigen beheer uitbrengt, zit het duo ook niet meer vast aan releasedatums. Zo zetten zij muziek en videoclips online wanneer ze dat zelf willen. Deze week verscheen dan ook plots hun nieuwste clip, voor het nummer ‘Yesterday’.

Waarom kijken? Een nadeel van het hierboven genoemde eigen beheer is dat Karmin geen al te groot budget meer beschikbaar heeft voor de videoclips. Dat zagen we al bij #Sugar en ook bij Yesterday is dat weer duidelijk. Dat wil niet zeggen dat het er amateuristisch uitziet, want Amy en Nick maken er het beste van met de beschikbare middelen.

Terwijl Karmin letterlijk in het donker zit, betrapt een man zijn overspelige echtgenoot. Daarbij gaat het niet om de emoties – de gezichten en dus de expressies worden bewust uit beeld gelaten – maar om het algemene gevoel van in de steek gelaten worden. Amy en Nick verbeelden datzelfde gevoel met een dans in de duinen. Zo zie je maar dat je niet per se een groot geldbedrag nodig hebt voor een leuke clip. Alleen Amy’s blauwe lippen leiden nogal af; waren de andere kleuren op?

En de muziek? Telkens als je Nick eventjes hoort zingen, smaakt dat beslist naar meer. Niets ten nadele van Amy, maar er mag best eens een track verschijnen waarop Nick het grootste gedeelte van de vocalen verzorgt. Verder is Yesterday weer een prima nummer, met een lekker funky gevoel.

Lees ook: Karmin – #Sugar

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>