Nieuwe video: Madonna – Living For Love

Via Snapchat heeft Madonna haar nieuwe videoclip gelanceerd. Behoorlijk exclusief zelfs, want de eerste 24 uur zal de clip nog nergens anders te zien zijn. Living For Love is de officiële leadsingle van haar dertiende studioalbum, dat in maart zal verschijnen (maar zijn weg naar het internet al gevonden lijkt te hebben).

De videoclip. Madonna presenteert een door Julien Choquart en Camille Hirigoyen geregisseerde clip die bol staat van de symboliek. Zelf is ze te zien als matador die een stel op hol geslagen mannen – verkleed als stieren – dresseert. De choreografie is lekker theatraal en blijft boeiend tot het einde. Daar quote ze Nietzche nog even: Man is the cruelest animal. All tragedies, bullfights and crucifixions he has felt best on earth. And when he invented hell for himself, that was his very heaven.

Herinneren jullie je nog de clips van het vorige Madonna-era? (Give Me All Your Luvin’, Girl Gone Wild). De zangeres probeerde zo hard mee te komen met de nieuwe generatie, maar dat wilde maar niet lukken. In Living For Love neemt Madonna – letterlijk – de touwtjes weer in handen. Geen overdreven sexy outfits of poses waar je als kijker onpasselijk van wordt, maar een volwassen vrouw die genoeg heeft meegemaakt om te weten hoe de wereld in elkaar steekt. En laten we wel wezen, dat staat haar veel beter!

En de muziek? Het nummer is ook een vooruitgang in vergelijking met MDMA, maar of dit nu een hele sterke leadsingle is? Ik denk dat vooral de fans er erg mee in hun nopjes zullen zijn, omdat het een meer traditioneel Madonna-nummer is met het refrein als sterkste punt.

Lees ook: Meesterzet Madonna: beluister hier zes splinternieuwe songs

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Madonna – Living For Love

  1. Lola

    Ik vind het heel mooi, echte klasse! ook leuk de house muziek :) de grammys zullen fantastisch zijn met haar

      /   Reply  / 
  2. Annemiek

    Deze old lady doet het haar muziek en dance anno 2015 nog steeds erg goed!!!Soms ondeugend, uitdagend en de andere keer gevoelig…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>