Nieuwe video: Mika – Last Party

Vorige week hoorden we al de nieuwe single van Mika, Talk About You. Nu is er ook een andere track te horen van Mika’s nog te verschijnen nieuwe plaat. Dit nummer heet ‘Last Party’ en de bijbehorende videoclip is geregisseerd door modefotograaf Peter Lindbergh.

Dit is een clip – of eigenlijk een bewegende fotoshoot – die je waarschijnlijk niet zo snel verwacht van de vrolijke krullebol. In het gehele filmpje is namelijk geen kleur te bekennen. Ook geen cartoons of ballonnen deze keer. Nee, het is allemaal uiterst minimalistisch. Maar als je het nummer hoort, zul je begrijpen waarom. Dit is Mika op zijn kwetsbaarst en daar past de sfeer van Peter Lindbergh uitstekend bij.

En de muziek? De stemming is uitzonderlijk somber, zeker voor Mika’s doen. Ver verwijderd van het aanstekelijke Talk About You, maar fijn om ook weer eens een hele andere kant van de zanger te horen. De bombastische climax had van mij niet gehoeven, maar de tekst en beleving vind ik erg mooi.

Lees ook: Mika – Boum Boum Boum

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>