Nieuwe video: Gwen Stefani – Used To Love You

gwenstefani

De nieuwe single van Gwen Stefani is verrassend genoeg een gevoelige ballade, iets waar de excentrieke zangeres toch zeer zuinig mee is. De clip is geregisseerd door Sophie Muller, die ook verantwoordelijk was voor een heleboel No Doubt-videoclips (waaronder Don’t Speak). 

Qua opzet doet doet ‘ie denken aan Duffy’s Warwick Avenue of Janelle Monae’s Cold War. Deze dames werden namelijk ook close-up gefilmd gedurende het gehele nummer, om zodoende de nodige emoties te ontlokken. Ik geloof dat het bij Duffy niet eens eens de oorspronkelijke bedoeling was. De herbeleving van zulke persoonlijke teksten is vaak al genoeg voor een klein traantje.

Alleen is het grote verschil dat ik de emoties van Duffy en Janelle echt vóelde, terwijl Gwen Stefani hier vooral lijkt te acteren dat ze zo verdrietig is. Tuurlijk, ze zal zich absoluut niet heppiedepeppie voelen na die scheiding, maar ze zit haar tranen hier wel heel erg op te roepen. Pas tegen het einde van de clip lijkt er wat oprechte emotie los te komen. Het blijft een indrukwekkend concept, maar is hier iets te bedacht.

En de muziek? Als je Used To Love You hoort weet je weer waarom Gwen Stefani niet zoveel ballades zingt; haar stem is er gewoon niet zo geschikt voor. Het is wel mooi dat ze eens een andere, wat meer persoonlijke kant van zichzelf laat horen. En bij het beluisteren moet je je even bedenken dat Gwen na dertien jaar is gescheiden van haar man Gavin Rossdale, de vader van haar kinderen. Dus ze weet beslist waar over zingt.

Lees ook: Gwen Stefani – Spark The Fire

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Gwen Stefani – Used To Love You

 1. Lucifer

  Zo zie je pas goed hoeveel botox ze heeft gebruikt, en die lippen zien er ook niet bepaald ‘echt’ uit……

    /   Reply  / 
 2. MASH

  Beetje awkward deze clip. Mij valt vooral die enorme laag poeder op haar gezicht op. :P

    /   Reply  / 
 3. Little M

  Ik vind er maar niets aan. Ze kijkt de hele tijd zielig in de camera en doet niks speciaals. Saaaai met vier a’s is het, ja.

    /   Reply  / 
 4. Dionne

  Wow, gewoon een soort plaatsvervangende schaamte krijg ik ervan. Ik zei jaren geleden ergens in 2002 geloof ik, dat ik haar zo knap vond. Waarop een ander zei;ze is zo nep. Let eens goed op haar. En door de jaren heen viel mij dat steeds meer op. Die pruillipjes en onschuldig met haar ogen knipperen… Vroeger zag ik dat ook wel maar toen kwam ze er nog wat mee weg. Ik dacht dat het een gimmick was. Maar inmiddels is het gewoon triest. Ik kan het mis hebben maar het lijkt me ook nog eens een onaardige narcistische oppervlakkige vrouw. En tja dan val met zo’n up close and personal clip behoorlijk door de mand. Naast dat ze geen fatsoenlijk nummer meer kan maken de laatste tijd heb ik het met haar persoon dus ook echt gehad. Dat heb ik vrijwel nog nooit in mijn leven gehad. Bewondering die zo omsloeg naar aversie. Nee dit is een thumbs down. Ik krijg ook sterk het idee dat ze haar nieuwe haarstijl dolgraag wil showen en dat sexy overkomen een hogere prioriteit heeft dan echte emotie tonen.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>