Nieuwe video: Carly Rae Jepsen – Your Type

Behalve het gehypte I Really Like You is de nieuwe plaat van Carly Rae Jepsen een beetje langs iedereen heengegaan. Ondanks goede kritieken piekte Emotion op plek 16 in de Verenigde Staten en op plek 68 in onze eigen albumlijst. Wellicht dat de nieuwe single Your Type voor hernieuwde interesse zorgt.

De clip begint en eindigt met een radioman die zijn luisteraars ‘s nachts graag wat sprookjes vertelt. In dit geval zou het gaan om een Assepoester-achtig verhaal, met uiteraard Carly in de hoofdrol. Ze speelt een zangeres die optreedt in nachtclubs voor een handjevol mensen. Maar wat nou precies de parallel met Assepoester is? Ze vindt geen prins en verliest ook geen glazen muiltje.

De theorie van haar fans: Carly realiseert zich dat ze niet meer omarmt zal worden door het grote publiek; dat was slechts een sprookje waar zij tijdelijk in leefde. Ze speelt nu met veel plezier voor kleinere zalen (vandaar het handjevol mensen) en weigert zichzelf te verloochenen. Er hoeft dus geen fee op haar pad te komen die haar voor even weer de ster van het bal maakt. Een mooie interpretatie.

En de muziek? Ik denk niet zo zeer dat het grote publiek uitgekeken is op Carly, maar ik denk dat er iets schort aan haar promotieteam. Het middelmatige I Really Like You werd enorm gehypt, maar daarna is het stil geworden rondom de Canadese. Dat terwijl Your Type een véél beter liedje is. Flirterige, door de jaren ’80 geïnspireerde synthpop met goed gevonden lyrics.

Lees ook: Carly Rae Jepsen – Run Away With Me

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>