Nieuwe video: Sandra van Nieuwland – Truth

Vorige week is het nieuwe album van Sandra van Nieuwland uitgekomen, Breaking New Ground. De eerste single is Truth, waarvan je de videoclip hieronder kunt bekijken. 

Het (her)ontdekken van jezelf is een terugkerend thema op de nieuwe plaat, en lijkt dat ook voor de clip te zijn. Sandra stapt in de auto en vertrekt richting bossen, om daar even helemaal alleen te zijn. Dat levert mooie natuurbeelden op, maar blijft iets te veel hangen in een bewegende fotoreportage. De innerlijk strijd die Sandra levert wanneer zij tussen de bomen door rent – ze wordt zelfs even gedupliceerd – had wat mij betreft dieper uitgewerkt mogen worden. Verder wel veel mooie herfstige plaatjes.

En de muziek? Na The Voice of Holland 3 is de aandacht voor Sandra van Nieuwland stapsgewijs afgenomen. Logisch misschien, maar wel zwaar onterecht. Want Breaking New Ground is veruit haar beste album tot dusver, vol prachtige, melancholische melodieën en rijke orkestraties. Truth is niet helemaal representatief, want betreft een radiovriendelijke uptempo popsong. Goed geproduceerd, maar misschien iets te veilig. Ik hoop van harte dat de radiostations hem nog wel op gaan pikken, want die authentieke stem van Sandra verdient het om gehoord te worden.

Lees ook: Sandra van Nieuwland – Banging On The Doors Of Love

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>