Nieuwe video: Lukas Graham – 7 Years

Lukas Graham is een Deense band rondom de gelijknamige leadzanger. Ze brachten hun eerste single uit in 2011, en inmiddels is 7 Years hun doorbraak in Europa. De videoclip is geregisseerd door René Sascha Johannsen. 

Ik had het liedje al regelmatig op de radio gehoord, maar nu pas zie ik zanger Lukas Graham voor het eerst. En hij ziet er totaal niet uit zoals ik had verwacht. In sommige shots deed hij me zelfs een beetje denken aan Roy Donders. Beslis zelf maar of dat een compliment is. De clip voert ons langs diverse plekken in zowel Kopenhagen als Los Angeles en brengt veel stemmige zwart/wit-shots. Maar het thema – vriendschap – komt niet echt over door het veelheid aan shots. Alsof de regisseur dacht ‘ik gebruik gewoon ál mijn materiaal’. Jammer. Op videoclip-gebied is less nou eenmaal echt vaak more.

En de muziek? 7 Years is vooral gemaakt rondom de soepele, soulvolle stem van Lukas. Misschien is de complete band wel naar hem vernoemd omdat hij het belangrijkste instrument is? Ik vind het nog steeds gek voor een band om zich zo in de markt te zetten. Maar goed, dit liedje smaakt beslist naar meer. En dat komt goed uit, want er zijn al twee albums op de markt. Als je meer wilt checken van deze mannen: dit nummer is afkomstig van de plaat Lukas Graham (Blue Album).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>