Nieuwe video: Mika – Hurts

Het gevoelige nummer Hurts is onder handen genomen en gelanceerd als Mika’s nieuwe single. De track is terug te vinden op No Place In Heaven en de bijbehorende videoclip is geregisseerd door Ivan Cotroneo. 

Hurts is een nummer over pesten, over de hardheid van woorden. Schelden doet geen pijn, zegt men vaak, maar dat is natuurlijk niet waar. De clip neemt je dan ook mee naar één van de plekken waar dagelijks verschrikkelijk veel wordt gepest: de middelbare school. Mika neemt een drietal slachtoffers onder zijn hoede en treedt op als een soort fairy godfather. Hij deelt emmers met verf uit om een muur vol (Italiaanse) haatdragende teksten te witten. Kon hij maar op elke school zo’n therapeutische sessie geven.

En de muziek? De interpretatie van de tekst is totaal anders dan bij het oorspronkelijke nummer. Er kan zelfs een dansje op gewaagd worden. Maar ook al werd je er misschien treurig van, als ballade maakte het nummer veel meer indruk. Nu klinkt het als een niks-aan-hand-de-nummer, terwijl dat toch eigenlijk niet de bedoeling kan zijn.

Lees ook: Mika – Je Chante

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>