Nieuwe video: Calvin Harris / Big Sean – Open Wide

Deze week verschijnt ‘Motion’, het nieuwe album van Calvin Harris. We hebben inmiddels al de nodige nummers gehoord en vandaag heeft de producer weer een nieuwe track online gezet, meteen voorzien van een videoclip.

Waarom kijken? Mooie beelden, maar clichématig onderwerp. Het verhaallijntje is flinterdun, en we kijken eigenlijk grotendeels naar twee bendes die elkaar kapot schieten in de woestijn. Letterlijk. Een beetje Fast & Furious, maar dan zonder aanleiding of afloop. Om het geheel nog een béétje artistiek verantwoord te maken, danst er meisje te midden van het schuttersgeweld. Zij is bulletproof. Daar kun je misschien nog een bepaalde interpretatie aan geven, maar het is duidelijk dat Calvin en Big Sean gewoon een clip vol snelle auto’s, mooie vrouwen en knallende revolvers wilden.

En de muziek? De instrumentatie kenden we al van het nummer C.U.B.A., en ik moet zeggen dat ik die versie vele malen beter vind. Zo’n goede mix heeft geen vocalen nodig. De bijna ‘pratende’ raps van Big Sean voelen hier dan ook ontzettend hinderlijk. Waar bij recente samenwerkingen – met Ellie Goulding en John Newman – de stemmen perfect in Calvins klanken vallen, staat het hier gewoon haaks op elkaar. Nu maar hopen dat ook C.U.B.A. op Motion verschijnt, want anders is er gewoon een uitstekende album-track verknald.

Lees ook: Calvin Harris / Ellie Goulding – Outside

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>