Nieuwe video: Eminem / Sia – Guts Over Fear

In dezelfde week als de release van ‘Shady XV’, is nu ook de videoclip uitgebracht voor Eminem’s duet met Sia. ‘Guts Over Fear’ diende oorspronkelijk als soundtrack voor de film ‘The Equalizer’ van Denzel Washington, maar bevindt zich ook op het nieuwe compilatiealbum.

De videoclip. De clip, geregisseerd door Syndrome en opgenomen in Detroit, begint met een flash forward. We zien een bokser die zich mentaal aan het voorbereiden is op een wedstrijd. Vervolgens krijgen we zijn verhaal te zien. Hoe hij als keukenhulp in een restaurant de berg rekeningen niet meer kan betalen. En hoe de emoties in zijn relatie hierdoor steeds verder oplopen. Uiteindelijk besluit hij zijn guts te laten zegevieren over zijn fears, en stapt de boksring in. Het gaat hierbij niet om de afloop van de wedstrijd, maar om de weg ernaar toe.

Tussendoor zien we Eminem, maar Sia is in geen velden of wegen te bekennen. In plaats daarvan zien we Winnie Harlow met het inmiddels befaamde blonde bobje (Sia’s handelsmerk). Winnie is een fotomodel dat te kampen heeft met vitiligo. Deze aandoening zorgt ervoor dat de huid pigment verliest, waardoor er witte plekken van verschillende grootte en vorm ontstaan. Het lef van Winnie om zich zo te laten portretteren is eigenlijk nog indrukwekkender dan het verhaal van de bokser.

En de muziek? Wat mij betreft is de samenwerking een lichte tegenvaller, omdat het wel heel erg volgens het boekje is. Eminem neemt de coupletten voor zijn rekening, Sia mag vervolgens het refrein invullen. Eminem spuwt vuur, terwijl Sia zalvende woorden brengt. Het nummer kent dus dezelfde opbouw als Beautiful Pain, hun eerdere samenwerking, dat eigenlijk overtuigender klonk. Zoals Eminem eigenlijk zelf al rapt: ‘How many times can I say the same thing different ways that rhyme?’

Lees ook: Eminem / Rihanna – The Monster

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>