Op verzoek: Ayreon – Loser


Dit is echt een slechte videoclip. Waar te beginnen? De rommelige live-beelden? De opnames van Ayreon op een kinderboederij tussen de koeien? Hoe minder we daar over zeggen hoe beter. Het korte verhaaltje over een jongetje dat het woord NEVER op een schuur schildert? Dat was vast heel dramatisch bedoeld, maar het in flitsen vertelde drama komt nergens goed uit de verf. Ligt misschien ook aan het budget, dat vast nogal beperkt was.
Onverwacht hoogtepunt zijn de opnames van zanger Mike Baker. Hij komt wel een beetje… vreemd… over, maar is in ieder geval amusant om naar te kijken. Hij kijkt zelf ook recht in de camera en maakt er echt een kleine show van. Doordat deze gedeeltes in zwart/wit zijn gefilmd zien ze er ook stukken professioneler uit dan de rest van clip. Knap gedaan! Logisch dus dat Ayreon heeft beloten daar alleen een paar korte fragmenten van te gebruiken.

En de muziek?

Ik heb dit nummer nu een keer of tien beluisterd, en iedere keer kom ik tot dezelfde conclusie: het is toch niet echt mijn smaak. Ik denk telkens dat ik het wel leuk vind omdat het instrumentale gedeelte tussen 1:50 en 2:30 zo ongelofelijk spannend en over the top is. Maar als daarna de middeleeuws aandoende fluit en viool weer beginnen te spelen, valt het me toch iedere keer weer tegen. Dit is een sfeertje waar ik blijkbaar maar moeilijk in kan komen. Slecht is het niet, maar mijn smaak helaas ook niet.

Dit verzoek was ingediend door: Denise

Zie ook:
- Op verzoek: Evanescence – Call Me When You’re Sober
- Op verzoek: Bullet for my Valentine – All these things I hate
- Op verzoek: C-mon & Kypski – Bumpy Road

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Op verzoek: Ayreon – Loser

 1. denise

  ik zelf vind de CD versie beter of wel de lange versie.

  het verhaal gaat over een jongetje dat in coma ligt, zijn vader komt zijn woede vertellen, de hele cd gaat over die zelfde persoon waar telkens een emotie wordt beschreven, dit is dag 16 de clip verder heeft niet echt veel betekenis

    /   Reply  / 
 2. erik

  “het verhaal gaat over een jongetje dat in coma ligt, zijn vader komt zijn woede vertellen, de hele cd gaat over die zelfde persoon waar telkens een emotie wordt beschreven, dit is dag 16 de clip verder heeft niet echt veel betekenis”

  Okee, dat had ik er allemaal niet uitgehaald. :) Misschien moet je de volledige cd beluisteren om het echt te kunnen waarderen.

  Voor zo’n serieus liedje is het dan helemaal een maffe video. Zeker dat einde als hij het gras gaat harken en gek doen met die hark enzo. :p Vreemd contrast.

    /   Reply  / 
 3. denise

  nou, ik heb de cd zelf ook niet maar heb het er wel uit gehaald, mede door mijn vriendin en gewoon goed naar de tekst luisteren, het gene dat die gast schreeuwt is never om precies te zijn volgends mij de woede van dat jongentje:

  NEVER! NEVER! NEVER! NEVER! NEVER! NEVER! NEVER! NEVER!
  Killing it from afar, go tell it in a bar
  You’re killing it from afar my father!

    /   Reply  / 
 4. remkje

  Tsja…. ik weet niet wat ik er van moet vinden… wel leuk maar ook weer niet… ;)

    /   Reply  / 
 5. jeroen

  wat een rommel

    /   Reply  / 
 6. Sluis

  Het verhaal vind ik zelf heel goed opgebouwd, maar je moet goed luisteren bij de andere liedjes, en vooral de lyrics ernaast leggen. Anders weet je niet welke stem wat vertolkt (Fear,Love,Passion,Reason enz). Maar op zich wel goed album if you’d ask me. Kijk anders ook wat andere clipjes, op youtube ofzo (niet alle 20 nummers hebben een clip). En de filmpjes nemen ze inderdaad niet altijd even serieus…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>