Nieuwe video: Muse – Supremacy

Het openingsnummer Supremacy vind ik persoonlijk het absolute hoogtepunt van The 2nd Law, de laatste plaat van Muse. Een grotendeels instrumentaal nummer over de vernietiging van een heerschappij, dat toewerkt naar een gigantische climax. Ik had dan ook tórenhoge verwachtingen van de videoclip. En, zoals dat vaak gaat met te hoge verwachtingen, kan het dan eigenlijk alleen maar tegenvallen. En dat doet het dan ook. Dit is bepaald niet de epische clip waarop ik had gehoopt.

Dat wil niet zeggen dat het een slechte videoclip is. Maar het is een ‘gemiddelde’ clip. En gemiddeld is niet de kwalificering die ik aan Supremacy (letterlijk: superioriteit) zou willen toeschrijven. Zeker niet omdat de band al zoveel betere clips heeft afgeleverd.

Waar het dan over gaat? Nou, over een groep gothic surfers. Overdag zijn zij in staat de wildste golven te temmen en ‘s nachts headbangen zij rondom een enorm kampvuur. Dit alles met volledig geschminkte gezichten. Wellicht is het een protest of heeft deze groep rebelse plannen, maar daar wordt in elk geval geen aandacht aan besteed. Die passievolle zinnen van Matthew als The time, it has come to destroy komen daarom niet tot leven. En van Muse verwacht ik nu eenmaal meer dan ‘mooie plaatjes’.

Clip-oordeel

Meer van Muse:
Nieuwe video: Muse – Isolated System
Nieuwe video: Muse – Madness
Nieuwe video: Muse – Survival

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Muse – Supremacy

 1. Dominica

  Helemaal mee eens, het nummer zelf is briljant … maar had ook wel op een epischere (is dat een woord?) clip gehoopt.

    /   Reply  / 
 2. Malek

  Ben een grote muse fan, maar had hier ook meer van verwacht. Vind sowieso alle clips van the 2nd law tegenvallen, op Isolated system na (die was ook minder commercieel).

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Nieuwe video: Muse - Panic Station | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>