Nieuwe video: David Bowie – Valentine’s Day

Na reeks provocerende video’s komt David Bowie met het veilige Valentine’s Day.

Waarom kijken? Het is nogal een verschil met die vorige, vrij provocerende, videoclip van David Bowie. Waar hij toen volop de spot dreef met het christendom (en door verschillende muziekkanalen in de ban werd gedaan), geeft hij nu een simpele performance met een kleine rode gitaar. Zijn indringende blik is nog het meest intrigerende, niet in de laatste plaats doordat zijn pupillen verschillen qua grootte.
Waarom niet kijken? Na drie bizarre clips is het een begrijpelijke keuze om een stapje terug te doen, maar dit is meteen wel erg sobertjes. Om niet te zeggen op het saaie af.
En de muziek? Valentine’s Day is een melodieus nummer, dat aanvoelt als een klassieke Bowie-plaat. Zijn rafelende stem in combinatie met het mooie gitaarspel maakt het een bijzonder krachtige plaat. En na vier goede singles kunnen we toch wel stellen dat David Bowie nog helemaal van deze tijd is.

Meer van David Bowie: The Next Day * The Stars (Are Out Tonight) * Where Are We Now

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>