Nieuwe muziek: Muse – Psycho

Fans hebben er even op moeten wachten, maar Muse heeft na tweeënhalf jaar eindelijk weer nieuwe muziek online gezet. ‘Psycho’ is de voorloper van een gloednieuwe plaat getiteld ‘Drones’, dat in de zomer zal verschijnen. Hiervoor grijpen de mannen terug naar het ruigere rockwerk.

Terwijl The 2nd Law vooral een experimenteel album was, lijkt Muse nu terug te gaan naar zijn roots. De scheurende gitaarriff die je in Psycho hoort zit al zestien jaar in hun liveshow, dus is beslist niet nieuw te noemen. Maar eindelijk heeft de band er een volwaardig nummer omheen weten te bouwen. Persoonlijk vind ik dat geen probleem, maar sommige fans lijken verbouwereerd. Waarom? Geen idee. Dat had ik begrepen als het resultaat achterhaald had geklonken, maar dat is niet zo. Muse heeft er gewoon zestien jaar over gedaan om het te perfectioneren.

Het politieke randje dat aan de lyric video kleeft had van mij niet gehoeven, maar geeft wel een verklaring voor de absurdistische en dominante teksten zoals ‘your ass belongs to me now’. Tekstueel is Muse altijd een beetje vreemd (maar wel lekker). Het maakt me allemaal erg nieuwsgierig naar de rest van het album!

Lees ook: Muse – Panic Station

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>