Nieuwe muziek: Mumford & Sons – The Wolf

Na het eerste voorproefje ‘Believe‘, dat met gemengde reacties is ontvangen, heeft Mumford & Sons nu een nieuw nummer van diens aankomende plaat prijsgegeven. Het heet ‘The Wolf’ en zal net als de eerder genoemde track op ‘Wilder Mind’ staan, dat 4 mei verschijnt.

Het Coldplay-achtige geluid dat overheerste bij Believe wordt hier achterwege gelaten. Het is wel wederom meer rock dan folk, met scheurende gitaren in plaats van een frivole banjo. The Wolf is een nummer over eenzaamheid en verlangen. En ondanks dat je het geluid van de vorige plaat wellicht mist, blijft de geraspte stem van frontman Marcus Mumford de belangrijkste leidraad. Persoonlijk kan ik het aftasten van verschillende genres wel waarderen; de band melkt het succes van Babel in ieder geval niet uit. En ik verwacht dat ze uiteindelijk echt die banjo wel weer een keer zullen oppakken.

Lees ook: Mumford & Sons – Hopeless Wanderer

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>