Nieuwe video: U2 – Song For Someone

De nieuwe single van U2 komt van het beruchte album Songs of Innocence, dat zonder aankondiging in ieders iTunes werd neergeplant (ruimte of niet). De videoclip voor het nummer is geregisseerd door Vincent Haycock.

Woody Harrelson speelt een gevangene die na jaren vrijkomt. De rollercoaster aan emoties waar hij doorheen gaat valt af te lezen in zijn ogen. Ontroerd, omdat hij eindelijk zijn familie weer kan zien. Maar ook nerveus, omdat je als gevangene natuurlijk toch een hele tijd bent geïsoleerd van de buitenwereld. Het meest interessante gedeelte van de clip volgt aan het einde, als het nummer al is afgelopen. Woody wordt opgehaald door zijn jongvolwassen dochter. Deze ontmoeting, vol aandoenlijke pogingen om het gesprek op gang te brengen, geeft de songtekst van het nummer wellicht een andere interpretatie dan je zelf in gedachten had.

En de muziek? Songs of Innocence is een weer wat steviger album van de mannen van U2, maar Song For Someone is juist wat rustiger. Net als bij veel bij de nummers van het album is de emotie er voor een groot deel uit geproduceerd. Jammer, want de tekst is mooi.

Lees ook: U2 – Sleep Like A Baby Tonight

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>