Nieuwe video: Nina Nesbitt – Selfies

Selfie is zowel in Nederland als in Engeland het woord van 2013, aldus Van Dale. Het is daarom waarschijnlijk overbodig om te vertellen dat het een gefotografeerd zelfportret is, meestal gemaakt met een digitale camera, smartphone of webcam. De populariteit van de selfie is Nina Nesbitt in ieder geval niet ontgaan en zij heeft er zelfs een liedje over gemaakt.

Waarom kijken? In de clip maakt Nina de ene na de andere selfie, die ze vervolgens op haar instagram-account plaatst. In het begin zijn het nog vooral onschuldige fotootjes, die ze vanuit de losse pols trekt, maar halverwege de video slaat ze compleet door in deze vorm van zelfverheerlijking. Haar ‘spontane’ kiekje worden opgeleukt met achtergronden, accessoires en geveinsd plezier. Ieder moment moet en zal worden vastgelegd op camera en de wereld moet vooral denken dat ze het ontzettend leuk heeft. Het levert een frisse en geinige video op, die aantoont hoe we aan het doorschieten zijn met z’n allen!

En de muziek? Het nummer gaat dan eigenlijk ook niet echt over de selfies. Nina is namelijk net verlaten door haar geliefde en probeert op deze manier grip op de zaak te krijgen. Zo zingt ze I’ll post it up in black and white | With a depressing quote on my life | So that you see what I’m going through. Een lekkere bijtende tekst dus, en het liedje is eigenlijk ook verrassend leuk!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>