Nieuwe video: Sandra van Nieuwland – Banging On The Doors Of Love

Het album And More was de op één na best verkochte plaat van 2013 in Nederland (achter Duizend Spiegels van Marco Borsato). Een enorm succes voor Sandra van Nieuwland. En ook de tweede plaat, Banging On The Doors Of Love, is alweer veertien onafgebroken weken terug te vinden in de album top 100. In tegenstelling tot het eerste album staat dit vol met zelfgeschreven werk. Na de eerste twee singles Hunter en Always Alone (waarvan geen videoclip is verschenen) is het nu tijd voor het derde liedje dat naar de radiostations zal worden gestuurd. De keuze is gevallen op het titelnummer, Banging On The Doors Of Love.

Lees ook: Sandra van Nieuwland – Hunter

Waarom kijken? De video toont liefde in allerhande verschijningsvormen. Sandra is gehuld in een Madonna-esque outfit en speelt met zowel vuur als water (een directe verwijzing naar de zin Who’s in the water and who’s in the fire). Op een nabij gelegen plein worden verschillende ontmoetingen gefilmd. Het zijn fragmenten van vaak nog geen seconde lang, maar achter elke ontmoeting ligt een verhaal ten grondslag. Een meisje dat wordt weggeduwd door twee vriendinnen, iemand die op de grond ligt en een trap krijgt, twee mannen die elkaar innig omhelzen. Het voelt een beetje als mensen kijken wanneer je op een terrasje zit. Het zijn allemaal onbekenden, maar je verzint er onmiddellijk een levensverhaal bij. Een goed uitgangspunt bij een nummer over de liefde, een begrip waarmee natuurlijk iedereen op de wereld worstelt.

En de muziek? Banging On The Doors Of Love is mijn persoonlijke favoriet van het gelijknamige album. Samen met Guilt Trip overigens. Het zijn beide uptempo nummers, waar Sandra laat horen dat ze ook puntig kan zingen. De voor haar inmiddels zo bekende langgerekte uithalen blijven hier grotendeels achterwege, wat de variatie ten goede komt. Daarnaast kent Banging On The Doors Of Love een bijzonder fraaie opbouw, via langzaam aanzwellende blazers en een steeds luider klinkende xylofoon. Zo voert het nummer je mee naar een climax die zelfs bombastisch te noemen is. Een meer dan terechte single!

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Sandra van Nieuwland – Banging On The Doors Of Love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>