Nieuwe video: Shawn Mendes – Something Big

somethingbig

Ojee, weer een tiener uit Canada wiens fanschare groeit als kool. Gelukkig ziet Shawn Mendes er vooralsnog heel wat onschuldiger uit dan zijn landgenoot Justin Bieber. Hij verwierf bekendheid door het plaatsen van vine-filmpjes, waarna hij werd gecontracteerd door Island Records. ‘Something Big’ is zijn tweede officiële single. 

De videoclip. Er staat iets groots te gebeuren, zingt Shawn Mendes je toe. Daarmee schept hij onbewust meteen torenhoge verwachtingen voor deze clip, die niet helemaal worden ingelost. We zien wat we al regelmatig in videoclips hebben gezien: een steeds groter worden groep mensen waarvan eenieder zijn of haar eigen talent toont. Turnsters, drumbands, basketballers, noem maar op. Dat mondt uit in een gezellige chaos, inclusief vuurwerk en ballonnen, maar stiekem had ik iets unieks verwacht.
Op de één of andere manier doet het me heel erg denken aan Start All Over, een clip van Miley Cyrus vóór ze begon te experimenteren met molly en knuffelberen.

En de muziek? Eén van de grote verschillen met Justin Bieber is dat Shawn Mendes zijn eigen nummers schrijft. En dat maakt hem meteen wat sympathieker en waarschijnlijk ook muzikaler. Ik heb wel moeite met dit soort jeugdige stemmetjes – Shawn is geboren in 1998 – omdat het allemaal nog niet volledig ontwikkeld is. En dat hoor je. Maar Shawn heeft wel een bijzondere klank, dat hoor je ook. En Something Big is een vrolijk en lieflijk liedje.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>