Nieuwe video: Guus Mulder – The Story Behind The Song

guusmulder

Het zal je niet zijn ontgaan dat we in de finaleweek van The Voice of Holland (seizoen 5) zitten. Er zijn nog vier acts in de race om aanstaande vrijdagavond met de titel aan de haal te gaan. De singles van de kandidaten betreffen deze keer gloednieuwe songs. Dat is op zich al verfrissend natuurlijk, maar er blijken ook nog eens vier videoclips bij geschoten te zijn! We hebben er al drie besproken; Guus Mulder met ‘The Story Behind The Song’ is de hekkensluiter.

De videoclip. Bij zo’n titel en thema had ik eigenlijk een verhalende clip verwacht. Want na het bekijken van deze drie minuten ben je nog steeds allerminst op de hoogte van The Story Behind The Song. We zien Guus Mulder zogenaamd dit nummer schrijven, terwijl het in werkelijkheid geschreven is door The Common Linnets. Voor de rest is het een vrij onopvallende videoclip. De scènes in de buitenlucht werken minder goed dan bij bijvoorbeeld de clip van Sjors.

En de muziek? Ik heb The Voice dit seizoen niet zo intensief gevolgd als andere jaren, maar Guus is de enige finalist waarvan ik echt nog niets had gehoord. Terwijl er van O’G3NE, Sjors en Emmaly gortig filmpjes werden gedeeld via sociale media, heeft hij zich stilletjes richting de eindronde gezongen. En nu ik The Story Behind The Song hoor, begrijp ik wel waarom. Guus kan goed zingen, maar springt er niet uit. Hij heeft vocaal niet zo’n duidelijk signatuur als de andere drie acts, en het nummer zelf vind ik wat tam. Het kan haast niet anders dat Guus vrijdag de eerste afvaller is.

Meer nieuws over The Voice of Holland kun je lezen op nlpop.blog.nl!

Lees ook: Emmaly Brown – Stay Or Go
Lees ook: Sjors van der Panne – In Het Zich Van De Haven
Lees ook: O’G3NE – Magic

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Guus Mulder – The Story Behind The Song

  1. MASH

    Opzich een prima zanger met een herkenbare stem, maar finale waardig? Dat echt niet. Een veel te grijze muis. Soulzanger en entertainer David Dam had zijn plek in de finale moeten hebben. Hij had echt het totale plaatje: super muzikaal, goede looks en had ook nog eens geweldige dansskills. Maar helaas hebben de bakvissen anders besloten en heeft hij nipt verloren van Guus. Als David door was geweest was het de beste finale van The Voice in jaren geweest.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>