Nieuwe video: Mei Finegold – Same Heart

We zitten alweer in het voorjaar en dat betekent dat het Eurovisie Songfestival eraan zit te komen. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 10 mei. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 6 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 8 mei. Vandaag aan de beurt in onze rubriek de inzending van Israël: Mei Finegold met Same Heart.

Waarom kijken? Mei Finegold is een vrouw die veel kracht uitstraalt. Dat benadrukt ze nog eens door de zwarte make-up rondom haar ogen, de zogenaamde smokey eye. Maar als ze dan halverwege deze videoclip ook nog eens een zwaard tevoorschijn trekt, word ik toch stiekem een beetje bang van haar. Durft er straks tijdens het festival eigenlijk nog iemand níet op haar te stemmen? (Voor de rest valt er over deze videoclip niet veel te zeggen, behalve dat de regisseur is lós gegaan qua filters.)

En de muziek? De coupletten van Same Heart klinken spannend, maar het refrein lost de verwachtingen niet in. Plots wordt het wat schreeuwerig. Iets waarmee Mei Finegold wellicht haar voordeel zal doen tijdens de performance, maar het klinkt niet zo lekker op deze studioversie. Het fijne bij een geluid als dat van Mei – donker en warm – is namelijk juist dat je niet hoeft te forceren om te overtuigen. Dit nummer gaat wel met gemak naar de finale, maar daar wordt het een middenmoter.

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
TEO – Cheesecake (Wit-Rusland)
The Common Linnets – Calm After The Storm (Nederland)
Aram MP3 – Not Alone (Armenië)
Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix (Oostenrijk)

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Mei Finegold – Same Heart

  1. Kaya

    Doe Roemenië & Slovenië!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>