Nieuwe video: Ruth Lorenzo – Dancing In The Rain

We zitten alweer in het voorjaar en dat betekent dat het Eurovisie Songfestival eraan zit te komen. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 10 mei. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 6 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 8 mei. Vandaag aan de beurt in onze rubriek de Spaanse inzending: Ruth Lorenzo met Dancing In The Rain.

Waarom kijken? Drie keer raden wat Ruth Lorenzo in deze videoclip doet? Juist, ze danst in de regen. Dat doet ze niet alleen, maar met een danspartner, die vermoedelijk ook op het podium in Kopenhagen zal staan. Een knap koppel dat goed op elkaar lijkt ingespeeld. Ook de rest van de videoclip voor de Spaanse inzending is behoorlijk klassiek: Ruth staat in een verlaten kamer in een witte jurk, waarmee ze even later ook een plons in het diepe neemt. Het zijn stuk voor stuk mooie beelden, maar echt spannend wil het niet worden.

En de muziek? Ja, Spanje heeft goed gekeken naar de ballades die de afgelopen jaren hoog eindigden, maar voegt geen eigen ingrediënten toe aan dit recept. Het begint haast fluisterend, met enkel een pianoriedel en Ruths stem. Maar, zoals dat vaak gaat bij een Songfestival-nummer, al snel ontvouwt Dancing In The Rain zichzelf. Er komt steeds meer muzikale begeleiding, een heus koor en uiteraard ook een modulatie. Tegen het einde neemt Ruth wat gas terug, om het laatste refrein er nog één keer knoerthard uit te kunnen persen. Het is allemaal zo ongelofelijk voorspelbaar, dat het ondertussen vergeet enige indruk achter te laten.

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
TEO – Cheesecake (Wit-Rusland)
The Common Linnets – Calm After The Storm (Nederland)
Aram MP3 – Not Alone (Armenië)
Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix (Oostenrijk)
Mei Finegold – Same Heart (Israël)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>