Nieuwe video: Valentina Monetta – Maybe

We zitten alweer in het voorjaar en dat betekent dat het Eurovisie Songfestival eraan zit te komen. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 10 mei. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 6 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 8 mei. Vandaag de derde poging van Valentina Monetta, met Maybe.

Waarom kijken? Je kunt het een dergelijk klein landje niet kwalijk nemen – San Marino heeft 30.000 inwoners – maar deze videoclip werkt behoorlijk op de lachspieren. Het is allemaal heel dramatisch en theatraal opgezet, maar dat moet je niet willen als je slechts over een klein budget beschikt. Zangeres Valentina Monetta wandelt nu grotendeels over een verlaten strand in een werkelijk waar afschuwelijke jurk tot aan haar enkels, wat er erg ongemakkelijk uitziet. Maar het is de montagekamer waar het echt misgaat. Daar bedachten ze dat het wel leuk zou zijn om te spelen met het tempo, waardoor sommige fragmenten versneld en sommige vertraagd worden afgespeeld. Als een groepje studenten dat voor het eerst mag editten en alle effecten tegelijkertijd wil uitvoeren. De kale studioscènes vallen daarnaast steeds ontzettend rauw op je dak; dat hebben ze proberen te verhullen door er een filter overheen te gooien, maar dat maakt het alleen maar erger. En als klap op de vuurpijl lopen beeld en geluid niet synchroon. Na het zien van deze videoclip, moet je toegeven dat veel Nederlandse clips zo slecht nog niet zijn!

En de muziek? Driemaal is scheepsrecht, moet San Marino denken, want Valentina Monetta reisde ook in 2012 en 2013 al af naar het Songfestival. Of ze hebben gewoon maar één zangeres natuurlijk, dat kan ook. Vorig jaar bracht de zangeres Crisalde ten gehore. Niet echt mijn smaak, maar een veel sterker lied dan Maybe. En aangezien het Valentina nog nooit is gelukt door te dringen naar de finale, gaat dat met dit nietszeggende nummer ook absoluut niet gebeuren.

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
TEO – Cheesecake (Wit-Rusland)
The Common Linnets – Calm After The Storm (Nederland)
Aram MP3 – Not Alone (Armenië)
Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix (Oostenrijk)
Mei Finegold – Same Heart (Israël)
Ruth Lorenzo – Dancing In The Rain (Spanje)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>