Nieuwe video: Kállay-Saunders – Running

Inmiddels zijn de repetities van het Eurovisie Songfestival in volle gang. Nog een week voor het grootste muziekspektakel ter wereld weer losbarst. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 10 mei. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 6 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 8 mei. Vandaag Hongarije. Dat land stuurt Kállay-Saunders met Running.

Waarom kijken? Running heeft in ieder geval geen licht thema; het nummer gaat namelijk over kindermisbruik. We zien verschillende jonge kinderen die gebukt gaan onder een verschrikkelijke thuissituatie. Een voorbeeld uit de bak ellende die in deze videoclip wordt uitgestort: een meisje verstopt zich onder haar bureau, maar wordt daar bruut onderuit getrokken door haar vader en vervolgens finaal in elkaar geslagen. Heftig! En misschien voor een muziekvideo ook iets te letterlijk. Het lijkt nu bijna een spotje van SIRE. Het is duidelijk dat Kállay-Saunders een maatschappelijk thema wil aankaarten, en het is uiteraard verschrikkelijk dat dit soort dingen gebeuren, maar hopelijk maakt hij zijn performance op het podium in Kopenhagen toch iets symbolischer.

En de muziek? Hongarije heeft nog nooit potten weten te breken op het Songfestival, maar daar gaat dit nummer wellicht verandering in brengen. Dat ligt voor een deel aan de uitstraling van Kállay-Saunders (knappe mannen doen het altijd goed), maar voornamelijk aan zijn gekwelde stem en het atypische nummer. Een winnaar is het echter niet, want tekstueel en productioneel is het allemaal niet bijzonder genoeg. Maar wel een geheide qualifier die zich wederom in de eerste halve finale bevindt, waar dus ook Nederland inzit. Waarom zitten wij toch altijd in de verkeerde helft?

Kan iemand mij een link geven van de officiële videoclip van België?

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
TEO – Cheesecake (Wit-Rusland)
The Common Linnets – Calm After The Storm (Nederland)
Aram MP3 – Not Alone (Armenië)
Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix (Oostenrijk)
Mei Finegold – Same Heart (Israël)
Ruth Lorenzo – Dancing In The Rain (Spanje)
Valentina Monetta – Maybe (San Marino)
Sanna Nielsen – Undo (Zweden)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Kállay-Saunders – Running

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>