Nieuwe video: Axel Hirsoux – Mother

Inmiddels zijn de repetities van het Eurovisie Songfestival in volle gang. Nog een week voor het grootste muziekspektakel ter wereld weer losbarst. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 10 mei. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 6 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 8 mei. Vandaag onze zuiderbuurtjes: België stuurt Axel Hirsoux met Mother.

Waarom kijken? Naarstig was ik op zoek naar de officiële videoclip voor de inzending van België. Maar dat bleek nog verdomd lastig. Er zijn bijna alleen live-versies van dit nummer te vinden. Een lezer tipte me dat er twee officiële clips zijn uitgebracht. Eentje in het theater, waar Axel de performance geeft die hij waarschijnlijk ook op het podium in Kopenhagen zal tonen. En eentje waarin de zanger zelf niet verschijnt, maar een onophoudelijke rits moeders voorbij flitst. Ik weet eigenlijk niet welke clip erger is. De eerste is ontzettend theatraal – past wel goed bij het nummer – maar zodra de zaal vol wenende moeders in beeld wordt gebracht, werkt het eerder op de lachspieren. En komisch is het waarschijnlijk allerminst bedoeld. En die andere clip, met allerlei mama’s voor een zwarte achtergrond, is bepaald geen muziekvideo, maar eerder een bewegende collage.

En de muziek? Maar goed, het gaat natuurlijk allemaal om het nummer. Mother is een dramatische ballade over moederliefde. Als je niet te zeer op de nogal pathetische tekst let, hoor je dat Axel Hirsoux vocaal behoorlijk kundig is. Vooral de volume-schakelingen zijn interessant; hij begint haast op fluistertoon, maar laat gaandeweg horen dat hij ook flink kan uithalen. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat het absoluut mijn smaak niet is en ik zou het nooit voor mijn plezier luisteren, maar op een liedjesevenement als het Songfestival kan dit behoorlijk indrukwekkend uitpakken. En ik gun België natuurlijk een hoge notering.

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
TEO – Cheesecake (Wit-Rusland)
The Common Linnets – Calm After The Storm (Nederland)
Aram MP3 – Not Alone (Armenië)
Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix (Oostenrijk)
Mei Finegold – Same Heart (Israël)
Ruth Lorenzo – Dancing In The Rain (Spanje)
Valentina Monetta – Maybe (San Marino)
Sanna Nielsen – Undo (Zweden)
Kállay-Saunders – Running (Hongarije)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>