Nieuwe video: Molly – Children Of The Universe

Inmiddels zijn de repetities van het Eurovisie Songfestival in volle gang. Nog een week voor het grootste muziekspektakel ter wereld weer losbarst. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 10 mei. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 6 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 8 mei. Vandaag een land dat ook al jaren strubbelt met het Songfestival: Groot-Brittannië stuurt Molly met Children of the Universe.

Waarom kijken? De scènes in deze videoclip lijken sets van verschillende fotoshoots. Er gebeurt eigenlijk niet genoeg, maar het fotografische oog voor detail levert wel een stijlvol plaatje op. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mooie stofjes waarvan de jurken van Molly zijn gemaakt. Het blauw-witte motiefje contrasteert bijvoorbeeld prachtig met het bloemstuk achter de zangeres. Iedere setting kan zo in een tijdschrift geplaatst worden. Aan de andere kant had ik bij dit nummer een wat grootsere videoclip verwacht.

En de muziek? Dit nummer staat vrij hoog bij de wedkantoren, en ik snap eigenlijk niet waarom. Children Of The Universe begint nochtans vrij sterk en Molly heeft een lekker randje op haar stem, maar wat een draak van een refrein! Heel erg achterhaald. Eigenlijk begint dit nummer als een atypisch Songfestival-nummer, maar daarna ontpopt het zich als een Songfestival-nummer pur sang. Te veel geschreven met het oog op wat zal scoren. Ik mag toch hopen dat het publiek, maar vooral de jury, een dergelijke werkwijze onmiddellijk afstraft.

Ps. ondanks deze kritiek, moet ik wel zeggen dat dit by far het beste nummer is dat Groot-Brittannië de laatste jaren heeft gestuurd, maar dat zegt eerder iets over de afgelopen inzendingen.

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
TEO – Cheesecake (Wit-Rusland)
The Common Linnets – Calm After The Storm (Nederland)
Aram MP3 – Not Alone (Armenië)
Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix (Oostenrijk)
Mei Finegold – Same Heart (Israël)
Ruth Lorenzo – Dancing In The Rain (Spanje)
Valentina Monetta – Maybe (San Marino)
Sanna Nielsen – Undo (Zweden)
Kállay-Saunders – Running (Hongarije)
Axel Hirsoux – Mother (België)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>