Vanavond ESF: The Common Linnets – Calm After The Storm

Vanavond is het zover: dan staan The Common Linnets in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Ze zitten in de zwaardere helft en zullen dus hun beste beentje voor moeten zetten om overeind te blijven. Hebben we er als Oranjelegioen een beetje vertrouwen in?

Geen olifanten, trapeze-artiesten of een drumband die onder Ilse’s jurk vandaan komt. Het gaat bij Calm After The Storm om de intimiteit, de songtekst en de puurheid. Eén ding is alvast zeker: we hoeven ons beslist niet te schamen voor onze inzending dit jaar, waar dat voorheen (lees: Gordon in een glitterpak) nogal eens het geval was. The Common Linnets brengen een rustig liedje. Geen poespas en misschien niet toegankelijk genoeg voor het Songfestival-publiek, maar het feit dat Ilse en Waylon 100% achter hun eigen liedje staan en zingen vanuit hun hart, is natuurlijk veel meer waard.

De favorieten voor vanavond zijn Zweden, Armenië, Oekraïne, Azerbeidzjan, Rusland en Hongarije. Zes plekken lijken dus al min of meer vast te liggen, maar dat betekent dat er nog vier finaleplekken over zijn. Daarvoor zal Nederland gaan strijden, onder meer samen met onze zuiderburen. Hoe schat jij de kansen in van onze bijdrage? Gaan we de finale halen? Zouden we weer in die laatste envelop zitten? En zo ja, hoe hoog gaan we zaterdag dan eindigen? Bezoek ook mijn collega op nlpop.blog.nl voor de laatste nieuwtjes rondom het Songfestival.

Lees ook: The Common Linnets – Calm After The Storm

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
TEO – Cheesecake (Wit-Rusland)
The Common Linnets – Calm After The Storm (Nederland)
Aram MP3 – Not Alone (Armenië)
Conchita Wurst – Rise Like A Phoenix (Oostenrijk)
Mei Finegold – Same Heart (Israël)
Ruth Lorenzo – Dancing In The Rain (Spanje)
Valentina Monetta – Maybe (San Marino)
Sanna Nielsen – Undo (Zweden)
Kállay-Saunders – Running (Hongarije)
Axel Hirsoux – Mother (België)
Molly – Children Of The Universe (Groot-Brittannië)

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vanavond ESF: The Common Linnets – Calm After The Storm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>