Nieuwe video: Electro Velvet – Still In Love With You

We naderen alweer het voorjaar en dat betekent dat het Eurovisie Songfestival eraan zit te komen. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 23 mei in Wenen. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 19 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 21 mei. Vandaag de entree van het Verenigd Koninkrijk, Electro Velvet met ‘Still In Love With You’.

Eigenlijk is de UK al jaren het probleemkindje van het Eurovisie Songfestival; het land is één van de grootste investeerders, plaatst zich daarom automatisch voor de finale, maar bungelt vervolgens consequent ergens onderaan. Vorig jaar leek het land met Molly goede kansen te maken, maar sloot de avond toch weer af op een teleurstellende zeventiende plaats. En wij weten natuurlijk als geen ander hoe de Britten zich moeten voelen – zelf hebben we nog steeds het record van aantal achtereenvolgend gemiste finales in handen.

Afijn, nieuw ronde nieuwe kansen en dit jaar gooit het Verenigd Koninkrijk het over een héle andere boeg. Geen statische ballade of een opgegraven vedette. Maar een bonte mix van allerhande stijlen. Denk Caro Emerald, maar dan in de remix. Uiteraard met electro-invloeden, zoals hun naam al prijsgeeft. Het koppel bestaat uit Alex Larke en Bianca Nicholas, beiden jong en guitig, die in de videoclip lekker staan te swingen. Helemaal retro, met big band en al.

Op youtube heeft de clip bijna evenveel likes als dislikes en dat is meestal een gunstig teken. Je houdt ervan, of je vindt het afgrijselijk, maar het valt in ieder geval op. Zelf vind ik een aantal elementen leuk (de viool, de positieve vibe en de chemie tussen Alex en Bianca) maar ik vermoed dat dit live nogal rommelig over gaat komen. Bovendien vind ik zijn stem niet zo sterk.

Finalevoorspelling plek 10-15

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>