Nieuwe video: Loïc Nottet – Rhythm Inside

We naderen alweer het voorjaar en dat betekent dat het Eurovisie Songfestival eraan zit te komen. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 23 mei in Wenen. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 19 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 21 mei. Vandaag is het Belgische liedje bekendgemaakt, de jonge Loïc Nottet zingt ‘Rhythm Inside’.

En de bijbehorende videoclip is alvast een positieve verrassing. Daarin worden uiteenlopende jongeren geportretteerd. Een kloppend metalen hart staat symbool voor de dromen en passies die zij hebben. De één wil professioneel rugbyspeler worden, de ander leeft om te gamen. Het ene meisje speelt met een prinsessen-barbie, het ander met moordlustige dinosaurussen. Tussen deze minimalistisch weergegeven scènes door, zien we close-ups van Loïc Nottet. En daarin ontpopt hij zich nu al tot één van de stemmentrekkers van het aankomende festival. Water over je gezicht en t-shirt laten stromen blijft toch iets licht-erotisch houden.

Er lijkt voor dit nummer goed te zijn geluisterd naar Royals van Lorde; vooral de eerste paar klanken zijn identiek. Rhythm Inside mag dan misschien niet uitblinken in originaliteit, het is wel een moderne, atypische en radiovriendelijke inzending, waarmee België zichzelf zeker in de spotlight werpt. Maar zoals met vele nummers valt of staat het met de live-uitvoering. Het nummer steunt voor een zeer groot deel op de stem van Loïc, die dus op de songfestivalavond spot on moet zijn. Ieder nootje dat ernaast zit, springt er in negatieve zin uit. Het valt dus te hopen dat hij zijn stem en ademhaling beter onder controle heeft dan tijdens dit optreden.

Voorspelling Mits een overtuigende podiumpresentatie wordt de finale zeker gehaald, daar plek 5-10. Go zuiderbuurtjes!

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
Electro Velvet – Still In Love With You
(Verenigd Koninkrijk)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Loïc Nottet – Rhythm Inside

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>