Nieuwe video: Guy Sebastian – Tonight Again

We naderen alweer het voorjaar en dat betekent dat het Eurovisie Songfestival eraan zit te komen. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 23 mei in Wenen. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 19 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 21 mei. Vandaag een bijzondere deelnemer, Australië maakt zijn Songfestival-debuut met Guy Sebastian.

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van het Eurovisie Songfestival, en omdat Australië al járen een trouwe fan is van het evenement, mag het land eenmalig meedoen aan de liedjeswedstrijd. Die kans heeft Australië met beide handen aangepakt en stuurt één van zijn favoriete popsterren, Guy Sebastian. Hij was de eerste winnaar van Australian Idol en met zijn debuutalbum Just as I Am pakte hij in 2003 onmiddellijk de nummer 1-notering in zijn thuisland. Inmiddels heeft hij zeven studioalbums op zijn naam staan.

Guy maakt pakkende pop/soul en brengt met Tonight Again één van de weinige uptempo popliedjes dit jaar. Dat valt dus sowieso al op. Tel daarbij op dat hij een vrolijke uitstraling heeft en sowieso al eerder een stemmentrekker is gebleken (hij won niet voor niets Australian Idol), dus gewend is aan een competitie-element. De videoclip is niet bepaald noemenswaardig – dat is een vrij saaie studiosessie – maar het nummer maakt vanaf de eerste luisterbeurt indruk. Lekker zomers!

Voorspelling. Australië is automatisch geplaatst voor de finale en ik vermoed dat er wel een 5-10 notering inzit. Wellicht nog iets hoger zelfs door sympathie-stemmen, maar winst kan ik me dan weer niet voorstellen. Moeten we dan volgend jaar naar Melbourne?

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
Electro Velvet – Still In Love With You
(Verenigd Koninkrijk)
Loïc Nottet – Rhythm Inside (België)
Trijntje Oosterhuis – Walk Along (Nederland)

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Guy Sebastian – Tonight Again

 1. Niels

  Als Australië zou winnen, mogen ze weer meedoen en wordt het niet in Australië gehouden, maar in een Europees land.

    /   Reply  / 
 2. Annemiek

  ALS AUSTRALIE WINT..(welk land?)(Spanje, Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk?) kortom we zullen zien . Misschien wint Australië wel helemaal niet dan is alles over! Rust!!

    /   Reply  / 
  1. Niels

   Wat een overdreven reactie.

     /   Reply  / 
 3. Annemeik

  Ach sommige houden van een overdreven reactie !! Het is maar hoe je het ziet.

    /   Reply  / 
  1. Niels

   Ik niet. Ik geef gewoon normaal wat extra informatie en dan hoef ik niet zo’n overdreven reactie daarop.

     /   Reply  / 
 4. Annemiek

  Oké jij je zin. Maar ik zie het anders, maar daarom zijn mensen ook verschillend.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>