Nieuwe video: Il Volo – Grande Amore

Al lijkt het buiten nog nergens op, het is inmiddels april en dat betekent dat het Eurovisie Songfestival eraan zit te komen. Net als vorig jaar zal ik op deze blog zoveel mogelijk videoclips bespreken van deelnemers. De aankomende editie van het Songfestival vindt plaat op zaterdag 23 mei in Wenen. De meeste landen moeten echter eerst nog de halve finales overleven. Nederland zal, evenals België, aantreden in de eerste halve finale op 19 mei; de tweede staat vervolgens gepland voor 21 mei. Italië stuurt Il Volo met ‘Grande Amore’.

Van The Big 5 is Italië eigenlijk het land dat het Eurovisie Songfestival het meest serieus neemt, als je kijkt naar de inzendingen van de afgelopen paar jaar (daarvóór deed Italië een hele poos niet mee). Telkens uiterst stijlvolle acts en steevast in het Italiaans (een taal die natuurlijk ook gewoon erg mooi klinkt). Dat is dit jaar niet anders, met de drie mannen Piero Barone, Ignazio Boschetto en Gianluca Ginoble, die samen Il Volo vormen. Zij brengen een combinatie van pop en opera.

De videoclip kan alvast niet veel Italiaanser: alledrie de mannen zijn strak in het pak gehesen, bevinden zich in een basiliek en er worden potten gebakken. Vooral door dat laatste waan je je onmiddellijk in het mediterrane leven. Als ware casanova’s winden de drie mannen de kijker om hun vingers, zoals ze dat waarschijnlijk ook bij het Songfestival-publiek zullen doen. Zwoele blik hier, knipoogje daar. Je verwacht ieder moment dat ze aan een kopje Nespresso zullen nippen.

Voorspelling. Het nummer kent een sterke opbouw en vele moeders zullen smelten voor dit drietal. Er bestaat zeker een kans dat Il Volo met de winst aan de haal gaat, maar ik vind dit ook wel zo’n act die nét naast het goud grijpt. Tweede ofzo. Ik voorspel sowieso een plek tussen 1-5.

Eerder besproken van de aankomende editie van het Songfestival:
Electro Velvet – Still In Love With You
(Verenigd Koninkrijk)
Loïc Nottet – Rhythm Inside (België)
Trijntje Oosterhuis – Walk Along (Nederland)
Guy Sebastian – Tonight Again (Australië)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>